Çin: ABD, Önce Kendi Ülkesindeki İnsan Hakları İhlallerini Görmeli

Çin: ABD, Önce Kendi Ülkesindeki İnsan Hakları İhlallerini Görmeli

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Çin’in Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Zhuangyang Duan tarafından yayınlanan bir açıklamada, ABD’nin yurtiçinde ve yurtdışında işlediği insan hakları suçlarının listesinin uzun olduğunu söyledi.

Açıklama, ABD’nin Cenevre elçisinin Çin’i insan hakları ihlalleri nedeniyle eleştiren önceki açıklamasına yanıt olarak geldi.

Çinli temsilci, ABD’yi rol oynayan ve “hırsızı yakala” diye bağıran bir hırsıza benzetmeye devam etti.

Açıklamada, “Bizi gerçekten şaşırtan şey, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ağır insan hakları ihlallerinin herkes için aşikar olmasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir rol oynamaya devam etmesi ve kendisini insan haklarının bir destekçisi olarak görmesidir” dedi.

Zhejiang Duan, eğer ABD insan haklarını koruduğunu iddia ediyorsa, George Floyd’a nefes alma hakkını nasıl vermediğini de açıklmalıdır.

“Salgınlardan ölen 600.000’den fazla Amerikalının hakları ne olacak?” Yoksullukla mücadele eden Amerikalıların hakları ne olacak? Göçmen çocukların ABD göçmenlik merkezlerinde alıkonulma hakları ne olacak? ABD ordusunun gelişigüzel bombardımanı sonucu başka ülkelerde hayatını veya ailesini kaybeden masum sivillerin hakları ne olacak?”

Açıklamanın sonunda Duan, ABD’nin tüm dünyaya borçlu olduğunu ve hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 8 =