Çin: ABD, İran’ın Uranyum Zenginleştirmesi Konusunda Çifte Standart Uyguluyor

Çin: ABD, İran’ın Uranyum Zenginleştirmesi Konusunda Çifte Standart Uyguluyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İngiltere ve ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin uranyum zenginleştirmesi konusunda ikili bir yaklaşıma sahip olduğunu vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Cuma günü düzenlenen basın toplantısında, başta ABD ve İngiltere olmak üzere Batı’nın İran’ın uranyum zenginleştirmesi konusundaki ikili yaklaşımına tepki gösterdi.

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Batılı ülkelerin yetkilileri farklı platformlar kullanarak İran İslam Cumhuriyeti’ni nükleer faaliyetlerde bulunmakla suçlayarak, İran’ın nükleer silahlara ulaşmasını engellemek için her türlü çabayı göstereceklerini söylüyorlar. Oysa İran, defalarca nükleer faaliyetlerinin tamamen barışçıl olduğunu vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD ve İngiltere’nin İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyeti konusundaki ikili yaklaşımına değinerek şunları söyledi: ‘İran’ın nükleer meselesine ilişkin olarak ABD, İngiltere ve diğer bazı ülkeler tutumlarından zerre kadar geri adım atmıyorlar ve İran’ın yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyum elde etmesini katı bir şekilde yasaklıyorlar. Ancak bu iki ülke, nükleer denizaltı iş birliği yoluyla %90 oranında silahla zenginleştirilmiş uranyumun Avustralya’ya transfer edilmesini planlıyor. Bu çelişki, onların nükleer silahların yayılmasının önlenmesi konusundaki ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 2 =