Cesur Savaşçı Nablusi şehadete uğurlandı

Cesur Savaşçı Nablusi şehadete uğurlandı

Aksa Şehitleri Tugayları, bir evde çevrelerini saran özel kuvvetlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan önde gelen liderinden İbrahim el-Nablusi ve iki arkadaşının yasını tutuyor.

Aksa Şehitleri Tugayları, Nablus’un doğu mahallesindeki bir evde İsrail özel kuvvetleriyle girdiği silahlı çatışmada şehit olan önde gelen lideri İbrahim el-Nabulsi ve iki arkadaşı İslam Sabbuh ve Hüseyin Taha için yas tuttu.

Tugay yaptığı açıklamada, “Bu suça verilecek yanıtın sınırı olmayacak, cani düşmanın işlediği suçun büyük ve çeşitli boyutları olacak ve işgal bu saldırganlığın sonuçlarına katlanacaktır.”

Şehit Nablusi, İsrail işgal güçleri tarafından en çok aranan kişilerden biri olarak kabul ediliyor ve işgal güçleri tarafından düzenlenen birçok suikasttan sağ kurtuldu.

İsrailli bir askeri yetkili, Nablusi’nin bulunduğu eve roket atılmadan önce İsrail güçleri ile Nablusi arasındaki karşılıklı ateşin üç saat sürdüğünü açıkladı.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, işgal güçlerinde üst düzey bir yetkiliden alıntı yaparak, “İbrahim el-Nablusi suikastı sırasında, bulunduğu binaya Lau füzeleri ateşlendi ve sonunda bir Matador füzesi de ateşlendi. (omuza monte füzeler), binanın çökmesine ve Nablusi ve yardımcısının öldürülmesine neden oldu.”

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − 4 =