Cem Garipoğlu hakkındaki sır perdesi çözülüyor! 10 yıllık tartışma son bulacak

Cem Garipoğlu hakkındaki sır perdesi çözülüyor! 10 yıllık tartışma son bulacak

Son dakika haberi: Münevver Karabulut cinayetinde sır perdesi aralanıyor… Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı.

3 Mart 2009’da Türkiye’nin gündemine oturan olayda sır perdesi aralanıyor.

Lise öğrencisi 17 yaşındaki Münevver Karabulut, sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledildi.

Cem Garipoğlu, parçalanmış cesedi Etiler’deki bir çöp konteynerine attıktan sonra tam 197 gün firar etti. Ardından kendi isteğiyle teslim olan cani tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Garipoğlu’nun 10 Ekim 2014’te kaldığı koğuşta intihar ettiği belirtildi.

Ancak üzerinden 10 yıl geçse de Cem Garipoğlu’nun ölümüyle ilgili şüphe hiç bitmedi. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olmadığı yönünde çeşitli iddialar gündeme geldi.

Münevver Karabulut’un ailesi de bu konuda talepte bulunup fethi kabir işlemi istedi.

Bu gelişmelerin üzerine Garipoğlu ailesinin mezarın açılması için savcılığa yaptığı başvuru Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kabul edildi.

Savcılık, Üsküdar’daki Karacaahmet Mezarlığında bulunan Cem Garipoğlu’nun kabrinin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar verdi.

Bugün gerçekleşecek fethi kabir işlemi için Garipoğlu’nun yattığı iddia edilen mezarlığın çevresinde hareketli dakikalar yaşandı.

Görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler mezarlığa gitti.

Garipoğlu’nun Karacaahmet Mezarlığı’ndaki mezarında ‘fethi kabir işlemi’ başladı. Mezarı açacak ekip mezarlığa giriş yapmıştı. Savcı, polis, bilirkişi ve Adli Tıp mezarın başında numune aldı.

Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Heyet kabrin başında incelemeler yaptı. 

SIRA DNA EŞLEŞMESİNDE

Garipoğlu’nun cesedinden alınacak kemik örnekleri ile kimlik eşleşmesi yapılacak.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir açıklamalarda bulundu

“2 yıldır çok ciddi bir hukuki mücadele yürütüyorduk. Geçen hafta da savcı taleplerimizi kabul etti”
-“Bugün itibarıyla fethi kabir işlemi yapılacak. Bu fethi kabir klasik bir fethi kabir olmayacak. Mezarlık açılacak, cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu’na götürülecek. Fethi kabirde aileden DNA alınır eşleştirilir fakat burada cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu biyolojik ve kimyasal inceleme yapacak. Çok kapsamlı bir inceleme yapılması gerekiyor”
-“Burada 10 yılda geçtiği için, bir kısım delillere ulaşılamayacağı endişesi var”
-“İncelendikten sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek. 3 sonuç gelebilir. Birinci sonuç şu, “biz inceleme yapamıyoruz. Aradan geçen süre nedeniyle inceleme yapamıyoruz. Sağlıklı tetkik yapamıyoruz” denilebilir. İkinci secenek ise ölen kişi Cem Garipoğlu’dur denilir. Üçüncüsü de ölen Cem Garipoğlu değildir denilebilir. Bu üç tespit de yapılabilir”

Mezarlıkta konuşan Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir ise şu ifadeleri kullandı:

“ÇOK SU ALAN BİR BÖLGE DEĞİL, KEMİKLER DAĞILMIŞTI”

Çok su alan bir bölge olmadığı için incelemelerin sağlıklı yapılacağını düşünüyoruz. Tabutun içerisinde kemikler ve kafatası dağılmış bir şekilde duruyordu. Tabutun içerisinde kefen ve beze rastlanmadı. Garipoğlu ailesinden kimse gelmedi. Garipoğlu Ailesi ne kadar hızlı DNA örneği verirse rapor da o kadar hızlı çıkacak.

“RAPOR 1 HAFTA İÇERİSİNDE ÇIKACAK”

Avukat Epözdemir, Karabulut Ailesi’nin yeni bir travma yaşamamak için gelmediğini belirterek, “1 hafta içerisinde kuvvetle muhtemel rapor çıkacaktır. Çıkan sonuç ardından hala inanmayanlar olacaktır. Kamu vicdanının biraz da olsun rahatlaması için önemli bir çalışmaydı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + seven =