Cebbeli: Ulusal medya adaylara adil bir şekilde imkan sağlayacak

Cebbeli: Ulusal medya adaylara adil bir şekilde imkan sağlayacak

İRİB başkanı  ulusal medyanın kendi imkanlarını, cumhurbaşkanlık adaylara adil bir şekilde sunmakla kendisini yükümlü gördüğünü söyledi.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Peyman Cebelli, Pazar akşamı cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarının İRİB’deki  reklam programları için kur’a çekimi töreni sırasında, hizmet şehitlerinin şanlı uğurlama destanının, milletin sosyal sermayesinin büyüklüğünün ve ihtişamının göstergesi olduğunu belirterek, ” Hizmet şehitlerinin cenaze törenlerinde millet okyanusunu görüntülemek ve seçim programlarını özel olarak yayınlanmak, ulusal medyanın ağır görevlerinden biridir.” ifadelerini kullandı.

Tüm radyo ve televizyon görevlerinin ulusal medyanın dönüşümsel stratejisine ve merkezi kimlik ve adaletin yayılmasına dayanarak gerçekleşeceğini vurgulayan Cebelli şunları söyledi: “Ulusal medya, adayların görüşlerini ifade edebilmeleri için adil bir şekilde olanak sağlamakla kendisini yükümlü görmektedir.”

Cebeli şunları kaydetti: “Önceki dönemde ulusal medyada seçim için bir yıl süren eylemler, bu dönemde birkaç haftadan kısa sürede gerçekleşti ve bu da dönüşümsel bir yaklaşımın örneğidir.  Bu dönem için seçim programlarının tasarlanmasında ülkenin elit toplumundan yardım istedik. Sorular ülkenin ana meseleleri, üst belgeler, İslam İnkılabı Rehberi’nin maneviyatı ve yedinci plan dikkate alınarak tasarlandı.”

Ulusal medyanın başkanı şöyle devam etti: “Seçim ahlakının herhangi bir şekilde ihlal edilmesi, halkın ihtişamlı katılımının tatlılığını acıya dönüştürebilir. Seçim ahlaksızlığıyla ortamın kirlenmemesini umuyoruz.”

Cebelli’ye göre milletimizin kimliğinin parlak örneklerinden biri, dini demokratik sistemi kuran cumhurbaşkanı ve bu milletin kader tayininin hassas alanlarındaki varlığıdır. Bu kimlik önümüzdeki seçimlerde açıkça görülecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =