ÇAVUŞOĞLU: TÜRK YATIRIMCILARI VE ŞİRKETLERİ İRAN İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA TEŞVİK EDİYORUZ

ÇAVUŞOĞLU: TÜRK YATIRIMCILARI VE ŞİRKETLERİ İRAN  İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA TEŞVİK EDİYORUZ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşolu’nun İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdullahyan ile 15 Kasım 2014 Pazartesi günü Tahran’da gerçekleştirdiği görüşmede, İki ülke ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin en önemli konuların ele alındığı görüşmede Çavuşoğlu, “Türkiye, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik yasa dışı yaptırımlara her zaman karşı çıkmıştır ve Türk yatırımcı ve şirketlerini işbirliğine teşvik ediyoruz” dedi. İran ile.

Bakanı Mevlüt Çavuşo اوlu’nun İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahyan ile 15 Kasım 1400 Pazartesi günü Tahran’da gerçekleştirdiği görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Amir Abdullahyan, İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti’nin komşularıyla ilişkileri genişletme yaklaşımını ve Türkiye’nin bu konudaki önemli konumunu vurgulayarak, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Tahran ziyaretinin yakın bir zamanda gerçekleşmesini umduğunu ifade etti.

Görüşmede İran Dışişleri Bakanı, çevrenin korunması ve ortak su kaynaklarının yönetiminde iki ülke arasındaki işbirliğine vurgu yaptı. İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın görüşlerini memnuniyetle karşılayan Çavuşoğlu, şunları söyledi: Türkiye, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik yasa dışı yaptırımlara her zaman karşı çıkmıştır ve Türk yatırımcıları ve şirketleri İran ile işbirliği yapmaya ve bu alanda işbirliğini kolaylaştırmaya çağırıyoruz.

Meclis ve medya işbirliği, konsolosluk ve yargı sorunlarını çözme amaçlı ortak çabalar, iki ülkenin misyonlarını kolaylaştırma, uyuşturucu kaçakçılığı, yasadışı göç ve terörle mücadele konulu görüşmeler Amir Abdullahyan ile Çavuşoğlu arasında tartışılan konular arasındaydı.

Görüşmede, iki Dışişleri Bakanı ayrıca Afganistan ve Yemen’deki mevcut durum başta olmak üzere en önemli bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu ve bölgede istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesi için iki ülke arasındaki işbirliğine vurgu yaptı.

Bu, Çavuşoğlu’nun Emir Abdullahyan’ın göreve başlamasından bu yana ilk ziyareti.

İran dışişleri bakanı Türk mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın gelecekte Tahran’ı ziyaret edeceğini söyledi ve Lübnan’daki gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 4 =