Çavuşoğlu: Tel Aviv, Ankara İle Sağlıklı Bir İlişki Kurması İçin Politikalarını Değiştirmeli

Çavuşoğlu: Tel Aviv, Ankara İle Sağlıklı Bir İlişki Kurması İçin Politikalarını Değiştirmeli

Acilnews’in sunduğu habere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Yurtdışı Togolular Bakanı Robert Dussey ile Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Bir gazetecinin, İsrail’de hükümet kurma çalışmaları ve yeni kurulacak hükümetten beklentilerine ilişkin sorusuna Çavuşoğlu, hükümet kurma işinin İsrail’in iç işi olduğu yanıtını verdi.

Çavuşoğlu, İsrail’de hükümeti kimlerin kuracağı değil, kurulacak hükümetin hangi politikalar izleyeceğinin önemli olduğuna dikkati çekerek “İsrail’in hangi hükümet olursa olsun bizimle sağlıklı bir ilişki sürdürebilmesi için öncelikle yanlış politikalardan vazgeçmesi lazım. (İsrail’in) Filistin saldırılarını durdurması gerekiyor. Ayrıca iki devletli çözümü aşındıracak adımlardan vazgeçmesi gerekiyor. Barış sürecine tekrar dönmesi gerekiyor” diye konuştu.

Diğer taraftan İsrail’in özellikle son zamanlarda illegal yerleşimleri artırdığını ve Filistinlilerin topraklarını gasbetmeye devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Dün ve bugün yine illegal yerleşim konusunda adım attılar. Dışişleri Bakanlığı olarak bu konuda bir açıklama yaptık. İsrail’in bu politikalardan vazgeçmesi gerekiyor. Ayrıca Kudüs’ün statüsünü aşındıracak adımlardan da vazgeçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 3 =