Canilerin yargıya teslim edilmesini istiyorum

Canilerin yargıya teslim edilmesini istiyorum

Batı Şeria’da İsrail kurşunuyla hayatını kaybeden 2 aşındaki Filistinli bebeğin annesi Merve Temimi, “Uluslararası bir soruşturmayla canilerin yargıya teslim edilmesini istiyorum” dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail kurşunuyla yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybeden 2 yaşındaki Filistinli bebeğin annesi Merve Temimi, “Uluslararası bir soruşturmayla canilerin yargıya teslim edilmesini istiyorum” dedi.

İsrail askerleri, 1 Haziran’da Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi Neveh Tzuf’a ateş edildiğini öne sürerek civardaki Nebi Salih beldesine baskın düzenledi ve bölgeye giriş-çıkışları kapattı.

Baskın sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 yaşındaki Muhammed başından, babası Heysem Temimi de omzundan yaralandı. Ağır yaralanan bebek, İsrail güçleri tarafından helikopterle kaldırıldığı Sheba Tel HaShomer Hastanesinde 5 Haziran’da yaşamını yitirdi.

İsrail askerlerinin kurşunuyla ölen 2 yaşındaki Muhammed’in annesi Merve Temimi, oğlunu toprağa vermesinin ardından AA muhabirine konuştu.

“Erken geldi, erken gitti”

Oğlunun dünyaya erken geldiğinin altını çizen acılı anne, “Muhammed 8 aylık doğdu, bir ay boyunca kuvözde kaldı. Erken geldi, gidişi de erken oldu; 2,5 yaşında öldü” dedi.

Cenaze töreni boyunca Allah’a şükretmeyi dilinden düşürmeyen Temimi, “Oğlum Muhammed mazlum ve şehit olarak gitti. Dolayısıyla o benim için gurur kaynağıdır” diye konuştu. Oğlunun cenaze törenini “kalabalık bir düğün” olarak niteleyen Filistinli anne, “Muhammed çok küçük olmasına rağmen herkes tarafından fazla seviliyordu. Köyde zeki bir çocuk olarak adını öne çıkarmıştı” ifadelerini kullandı.

“Caniler yargıya teslim edilsin”

Acılı anne, küçük oğlunun öldürülmesine ilişkin İsrail ordusu tarafından yürütülecek soruşturmaya güvenmediğinin altını çizerek, “Uluslararası bir soruşturmayla canilerin yargıya teslim edilmesini istiyorum” dedi.

Temimi, İsrail askerlerinin kurşunuyla kaybettiği 2 yaşındaki oğlu için Facebook hesabında paylaştığı fotoğrafın altına “Annem! Şehadetin mübarek olsun” diye yazdı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + seventeen =