Burrell: Gazze’deki Durum İnsanlığın Başarısızlığının Ayıbıdır!

Burrell: Gazze’deki Durum İnsanlığın Başarısızlığının Ayıbıdır!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Avrupa Birliği’nin dış politika yetkilisi, Gazze’deki insani durumun kötüleşmesinden duyduğu endişeyi dile getirerek şunları söyledi: ”Bugün Gazze’de yaşananlar, insanlığın başarısızlığının bir simgesidir.”

Habere göre, Josep Borrell Perşembe günü Brüksel’deki Avrupa Konseyi toplantısı öncesinde gazetecilere verdiği demeçte, “Gazze’deki durumu tanımlayacak kelime yok.” Avrupalı ​​liderlerin bugünkü toplantıda, Filistinlilerin öldürülmesini durdurması için Tel Aviv üzerindeki baskıyı artıracak bir bildiriyi onaylayacağını umduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği dış politika yetkilisi şöyle devam etti: ”Rehinelerin (İsrailli mahkumların) serbest bırakılmasını elbette istiyoruz, ancak Gazze halkının kabul edilemez durumundan da çok endişeliyiz. Bugün Gazze’de yaşananlar insanlığın başarısızlığıdır. Bu bir insani kriz değil, insanlığın başarısızlığıdır.” dedi.

Konuşmasının devamında şunları ifade etti: ”İsrail’in bu krizi durdurmasının tek yolu Filistinli sivillere saygı duyması ve Gazze’ye yardım transferini kolaylaştırmasıdır.” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 4 =