Bu kez gerçekten Uzay Yolu’nda!

Bu kez gerçekten Uzay Yolu’nda!

Efsane dizi Uzay Yolu’nun “Kaptan Kirk”ü aktör William Shatner, 12 Ekim tarihinde uzaya gitmeye hazırlanıyor. 90 yaşındaki usta oyuncu, uzaya giden en yaşlı kişi olacak

Bir dönem reyting rekorları kıran Star Trek (Uzay Yolu) dizisinde, “Kaptan Kirk” karakteriyle tanınan ünlü oyuncu William Shatner, uzaya gitmeye hazırlanıyor. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un sahibi olduğu uzay şirketi Blue Origin, 90 yaşındaki Shatner’i uzaya gönderiyor.

10 DAKİKA SÜRECEK
Ünlü iş insanı Bezos, temmuzda düzenlenen uçuşta kardeşi, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki bir öğrenci ile beraber uzaya çıkmıştı. Şimdi de Kaptan Kirk’e hayat veren Shatner, uzay yolculuğu yapacak. 90 yaşındaki usta oyuncu, bu yolculuğun ardından uzaya giden en yaşlı kişi ünvanına sahip olacak. 12 Ekim’de Teksas’tan havalanacak olan Shatner’ın uçuşunun yaklaşık 10 dakika sürmesi bekleniyor.



Blue Origin’in New Shepard roketiyle düzenleyeceği 2’nci insanlı uçuşa katılacak olan Shatner’e 3 kişi daha eşlik edecek. Ekip, 106 kilometre yüksekliğe ulaşacak. Tarihi yolculuk öncesi açıklamalarda bulunan Shatner, “Uzun zamandır uzay hakkında bir şeylerden haberdarım. Şimdi kendi gözlerimle şahit olma fırsatı buluyorum. Ne harika bir şey” sözleriyle duyduğu heyecanı dile getirdi. Shatner, 2013’te Richard Branson’ın Virgin Galactic şirketiyle uzaya çıkma teklifini kendisinden para istemesi nedeniyle geri çevirmişti.

KAYNAK: Sabah.com.tr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 14 =