Bu gün İslami İran genelinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu düzenleniyor

Bu gün İslami İran genelinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu düzenleniyor

Bu gün cuma, seçimlerin ilk turunda en fazla oy kazanan Mesud Pezeşkiyan ve Said Celili, cumhurbaşkanlığının 2. Turunda yarışacaklar.

Seçimler İran İslam Cumhuriyeti ile birlikte yurt dışında da düzenlenecek

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami yarın ülke genelinde yapılacak olan 14. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Adayların temsilcilerinin sandık başında hazır bulunacağını belirten İslami, “Yasaya göre her adayın şubede bir temsilcisi bulunabilir ve bu dönemde hem şubede hem de İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi’nde bir temsilci bulunmaktadır” dedi.

İslami, seçmenlerin kimlik belgelerini ibraz ederek oy kullanabileceklerini ifade etti.

İslami, “İran vatandaşlığına sahip ve 18 yaşını doldurmuş kişiler kimlik belgesinin aslını ibraz ederek seçimlere katılabilir” ifadesini kullandı.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei dün yaptığı konuşmada, seçimlerin ikinci turunun oldukça önemli olduğuna değinerek, halkın katılımının yine millete hizmet için olduğunu belirtip, “Katılım ne kadar iyi, açık ve net olursa, sistem kendi içindeki hedeflerini gerçekleştirme ve ülkenin stratejik hedefleri takip etme konusunda da o kadar ileride olacaktır” dedi.

İran Seçim Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede 61 milyonu aşkın seçmen oy kullanma hakkına sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two − one =