Brunei Dışişleri Bakanı Amir Abdullahian İle Görüştü

Brunei Dışişleri Bakanı Amir Abdullahian İle Görüştü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Brunei Sultanlığı Dışişleri Bakanı bugün Tahran’da İranlı mevkidaşı Hüseyin Amirabdolahyan ile bir araya gelerek ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldı.

Fars haber ajansının dış politika grubu muhabiri “Dato Erivan Pahin Youssef”in haberine göre, mevkidaşının daveti üzerine Tahran’a giden Brunei Sultanlığı Dışişleri Bakanı Dato Erivan Pahin Youssef, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda görüştü. 7 Haziran, çarşanba öğlen ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler de dahil olmak üzere her iki tarafı ilgilendiren konuları görüştü.

Görüşmede İran’ın Brunei Sultanlığı Büyükelçisi Humira Rigi de hazır bulundu. İki ülkenin dışişleri bakanları, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 77. oturumunun oturum aralarında New York’ta ekim ay. 2022’de bir araya gelmiştiler.

Hossein Abdullahian, New York’ta mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin Brunei ile ikili ilişkilerin gelişmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Brunei Dışişleri Bakanı da Amir Abdullahian ile New York’ta yaptığı görüşmede İran’la farklı düzeylerde işbirliğinin artmasını memnuniyetle karşıladı. Görüşmelerin ve heyet değişimlerinin artırılması için iki ülke arasındaki iş birliğinin uluslararası forumlarda devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 18 =