Brezilya Cumhurbaşkanı, Filistin Bayrağını Elleriyle Kaldırdı

Brezilya Cumhurbaşkanı, Filistin Bayrağını Elleriyle Kaldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze savaşıyla ilgili yorumları ile Siyonistleri kızdıran Brezilya Devlet Başkanı, ülkesinde düzenlenen ulusal konferansın açılışında Filistin bayrağını elleriyle kaldırdı.

Habere göre, sosyal medya kullanıcıları Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın ulusal bir kutlamada Filistin bayrağını elleriyle kaldırmasını gösteren bir video paylaştı.

Silva, elinde Filistin bayrağını tutarken, Brezilya’daki Ulusal Kültür Konferansı’nın dördüncü toplantısının açılışında bir dizi Brezilyalı aktivistle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Brezilya Devlet Başkanı’nın işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne saldırısına ilişkin tutumları geniş yankı buldu.

Da Silva, sözlerinde şunları vurguladı: Filistin’de yaşananlar soykırımdır ve işgalcilerin eylemleri, Hitler’in Almanya’daki Yahudilere yaptığının aynısıdır.

Rio de Janeiro’daki bir etkinlikte şunları söyledi: İsrail’in yaptığı savaş değil, soykırımdır. Çünkü kadınların ve çocukların ölümüne sebep oluyor. Kurbanlar askerler değil, hastanelerde ölen kadın ve çocuklardır. Sözlerine şöyle ekledi: “Eğer bu soykırım değilse, o zaman soykırımın ne olduğunu bilmiyorum?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 10 =