Bolton: İran’ın İsrail’den İntikamı Bu Sefer Çok Sert Olacak

Bolton: İran’ın İsrail’den İntikamı Bu Sefer Çok Sert Olacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’nin eski ulusal güvenlik danışmanı şunları söyledi: ”İran, Hamas’ın siyasi büro başkanının Tahran’daki ikametgahında suikasta uğramasına tepki olarak Siyonist rejime büyük zarar verecektir.”

Habere göre, John Bolton Beyaz Saray yetkililerinin İran ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanması ve savaşın yayılması riskinin kesin olmadığı yönündeki yorumlarının aksine, şu anda tanık olduğumuz şeyin aslında bir tehdit olduğunu vurguladı.

Hizbullah’ın komutanlarından Fuad Şekar’ın Lübnan’da öldürülmesinin ardından İsrail ile Hizbullah arasında büyük çatışma yaşandı ve saatler sonra Hamas’ın siyasi dairesi başkanı İsmail Haniye’nin İran’da suikasta kurban gitmesi üzerine büyük bir çatışma yaşandı.

Amerikan Cumhuriyetçi Partisi’nin aşırıcılarından John Bolton, El-Awsat gazetesine verdiği röportajda İran’ın intikamının muhtemelen etkili ve güçlü bir intikam olacağını öngörürken şunu vurguladı: Aslında artık bir dizi olayın ardından Irak’a saldırı ve Hizbullah’ın Lübnan’ın derinliklerindeki iki numaralı adamı Fuad Şekar’ın hedef alınması ve ardından Haniye’ye düzenlenen suikast da dahil olmak üzere, İsrail ile İran arasında bir tür çatışma var ve şimdi soru şu: İran ne cevap verecek? sorusuna misilleme niteliğinde ve intikam dolu tepkisinde bulunuyor.

Bolton şunları ifade etti: Şunu söylemeliyim ki, bana göre İran çok etkileyici ve önemli bir şey yapacak gibi görünüyor; bunun kanıtı, İran liderinin büyük bir törenle İsmail Haniye’nin naaşı üzerinde dua etmesi ve buna ek olarak açıkça görülüyor.

Sözleri sert bir yanıt vereceğinin sözünü verdi ve bu nedenle bunun çok önemli bir olay olduğuna inanıyorum ve bu seferki tepki, İran’ın İsrail’e fazla bir etki yaratmadan 320 füze ve insansız hava aracı fırlattığı geçen Nisan ayında olandan farklı olacak dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − six =