BM: Yemen Genelinde Kalıcı Ateşkes Sağlanmalı

BM: Yemen Genelinde Kalıcı Ateşkes Sağlanmalı

Acilnews’in yabancı basına daynarak sunduğu habere göre; BM’nin Yemen işlerinden sorumlu özel elçisi Hans Grundberg , hükümet çalışanlarının maaşlarının ödenmesi, Yemen genelinde kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin yeniden başlatılması konularına vurgu yaptı.

Habere göre, Riyad’da bulunan BM’nin Yemen işlerinden sorumlu özel temsilcisi Hans Grundberg, Suudi yetkililer ve Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin büyükelçileriyle görüştü.

Grundberg’in ilk olarak Suudi Arabistan’ın Yemen büyükelçisi Mohammad Al-Jaber’i ziyaret ettiğini ve Yemen’de çatışan taraflar arasında yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik önlemleri de içeren bir anlaşmaya varılması için gösterilen çabaları incelediğini bildirdi.

Yemen’deki krizi çözme jesti Grundberg tarafından yapılırken, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin El-Azi geçen ay BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Grundberg’in bu krizin baş suçluları olduğunu vurguladı.

Yemen’e gidecek gemilerin denetim ve gümrük işlemlerinin yapılmasından sorumlu olan BM güçlerinin, çoğu zaman sebepsiz yere, Yemen’e giriş için gerekli izni vermemesi, Yemen’e yönelik ablukanın yoğunlaşmasına neden oluyor.

Bu BM yetkilisi ayrıca, hükümet çalışanlarının maaşlarının ödenmesi, Yemen genelinde kalıcı ateşkes ve Birleşmiş Milletler gözetiminde kapsamlı siyasi sürecin yeniden başlatılmasının bu ülke halkının durumunu iyileştirmenin yolları olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × four =