BM Yardım Sevkiyatlarını Gazze’deki Seyyar İskeleden Aktarmaya Başladı

BM Yardım Sevkiyatlarını Gazze’deki Seyyar İskeleden Aktarmaya Başladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler yaptığı açıklamada, insani yardımların Gazze kıyısındaki ABD yapımı mobil iskeleye aktarılarak bölgedeki depolara dağıtılması sürecini başlattığını duyurdu.

Associated Press’in haberine göre bu önemli bir adım çünkü ABD, daha önce dalgalı denizlerden zarar gören bu iskeleyi kullanmayı bırakmayı planladığı bildirilmişti. Yardımın Gazze’deki Filistinlilere ne zaman ulaşacağı belli olmadığı, uzmanlar ise Gazze’deki yüksek kıtlık riski konusunda uyarıda bulundu.

Amerikalı yetkililere göre bu iskelede milyonlarca kilo insani yardım depolandı. ABD ordusuna göre, yalnızca geçtiğimiz hafta Gazze Şeridi’ne 10 milyon poundun (4,5 milyon kilogram) üzerinde yardım ulaştırıldı.

Dünya Gıda Programı sözcüsü Abir Atfa, Associated Press’e yaptığı açıklamada, operasyonun Gazze Şeridi’ni temizlemek ve yardımların bozulmasını önlemek amacıyla yürütüldüğünü söyledi. Atfa, BM’nin limandaki operasyonlarının çoğunun güvenlik değerlendirmelerine bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Eğer BM kamyonları yardımı Gazze’deki depolara başarılı bir şekilde ulaştırırsa ABD, Cuma günkü hava koşulları nedeniyle kapalı olan iskeleyi kullanmayı yeniden değerlendireceği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − 7 =