BM Temsilcisi: İsrail, Filistin Ulusunu Yok Ediyor

BM Temsilcisi: İsrail, Filistin Ulusunu Yok Ediyor


Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler’in Filistin meseleleri özel raportörü Francesco Albanese, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik acımasız saldırılarını anlatırken şöyle dedi: “İsrail, bir ulusun kökünü kazımaktadır.”
Habere göre, Filistinli Mültecilere Yardım Örgütü’nün (UNRWA) başkanı Philip Lazzarini’nin X sosyal ağında yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de öldürülen çocuk sayısının, dünyada son 4 yılda yaşanan savaşlarda öldürülen çocuk sayısından fazla olduğunu duyurdu.
UNRWA başkanı, Birleşmiş Milletler ve Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan alınan verilere dayanan ve 7 Ekim ile 29 Şubat arasında Gazze’de öldürülen çocukların sayısını gösteren ve bu sayının dünyada son 4 yıl gerçekleşen savaşlarda öldürülen çocuklardan daha fazla olduğunu gösteren bir tablo sergiledi.
Raporlar, dünya genelindeki savaşlarda son 4 yılda toplam 12 bin 193 çocuğun öldürüldüğünü, Gazze’de ise 12 bin 300’den fazla çocuğun şehit düştüğünü gösteriyor.
Siyonist rejim, mübarek Ramazan ayının başlamasına rağmen Gazze Şeridi’ne karşı 7 Ekim 2023’te başlattığı yıkıcı savaşını sürdürmekte çoğu kadın ve çocuk olmak üzere on binlerce şehit ve yaralı geride bıraktı.
Bu savaş aynı zamanda benzeri görülmemiş bir insani felakete ve Gazze Şeridi’nin altyapısının geniş çapta tahrip olmasına neden olmuş ve bu da bölgede soykırıma yol açmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 18 =