BM: Sudan’da 4 Milyondan Fazla İnsan Yerinden Edildi

BM: Sudan’da 4 Milyondan Fazla İnsan Yerinden Edildi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Üst düzey bir BM yetkilisi, Sudan’daki durumu hakkında uyarıda bulundu ve ülkedeki son çatışmaların 4 milyondan fazla insanı yerinden ettiğini söyledi.

Habere göre, Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Direktörü Idem Vasorno yaptığı açıklamada, Sudan’da Nisan ayından bu yana devam eden savaşın bu ülkede dört milyondan fazla insanın yerinden olmasına neden olduğunu duyurdu.

BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Sudan’daki çatışmaların üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen, Sudan’da artmaya devam eden insani felaketten milyonlarca insan etkilediğini bildirdi.

BM yetkilisi, Sudan’ın topyekun bir insani felakete yakalanma süreci hakkında uyarıda bulundu.

Vasorno, Sudan’da yaklaşık 3,2 milyon kişinin ülke içinde yerinden edilme yaşadığını, ayrıca 900 bin kişinin de Çad, Mısır, Güney Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi komşu ülkelere sığınmak istediğini söyledi.

Ayrıca, 20 milyondan fazla insanın veya Sudan’ın toplam nüfusunun %40’ından fazlasının endişe verici düzeyde gıda güvensizliği ile karşı karşıya olduğu ve 14 milyon Sudanlı çocuğun ciddi gıda ihtiyacı olduğu konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + 18 =