BM Raportörü: ABD, İran Halkına Yönelik Yaptırımları Derhal Kaldırmalı

BM Raportörü: ABD, İran Halkına Yönelik Yaptırımları Derhal Kaldırmalı

Acilnews’in yabancı basıana dayanarak sunduğu habere göre; BM özel raportörü, ABD hükümetini İran halkına yönelik yaptırımları derhal kaldırmaya ve İran varlıklarını bloke eden ülkeleri serbest bırakmaya çağırdı.

İran İslam Cumhuriyetini ziyaret eden BM Özel Raportörü Elena Dohan, tek taraflı zorlayıcı tedbirlerin insan haklarından yararlanma üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin ziyareti ve yapılan toplantıda anlattı.

Elena Dohan, “Bilgi toplamak, tarafsız olmak ve doğrulamak için 7-18 Mayıs 2022 tarihleri ​​arasında İran’a bir seyahatim vardı. Benim argümanım, yaptırımların insan hakları üzerindeki olumsuz etkisi oldu. Nihai raporum Eylül 2022’de İnsan Hakları Konseyi’ne sunulacak. İran’daki tüm taraflara teşekkür ediyorum ve bilgiler doğrulanacak. İran Hükümeti’ne ve İnsan Hakları Konseyi’ne bu yolculuğu kolaylaştırdıkları için de teşekkür ediyorum.” dedi.

BM özel raportörü ayrıca İran’ın yaygın yaptırımlara maruz kaldığını ve ABD’nin 1970’lerden bu yana İran’a ağır mali ve ticari yaptırımlar uyguladığını ve İran’ı dünya finans ve ticaret sisteminden izole etmek için adımlar attığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 17 =