BM: Milyonlarca Yemenli Yeni Bir Kıtlığın Eşiğinde

BM: Milyonlarca Yemenli Yeni Bir Kıtlığın Eşiğinde

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen’de milyonlarca insanın yeni bir kıtlığın eşiğinde olduğunu vurgulayan bir bildiri yayınladı.

Sputnik haber ajansı örgütün aktardığına göre, Yemen’de gıda güvencesi olmayan insan sayısının 2021’in ilk yarısında 3,6 milyondan 5 milyona çıkacağını bildirdi.

Açıklamaya göre, feci bir gıda güvenliği eksikliği ile karşı karşıya kalan insan sayısı üç katına çıkacak.

Örgüt, Yemen’de şu anda iki yıl önce tanık olduğu kıtlığa benzer bir durumla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Dünya Gıda Programı direktörü David Beazley, “Bu istatistikler dünya insanları için bir uyandırma çağrısı olmalıdır” dedi.

Beazley, Yemen’de kıtlığın eşiğinde olduğunu ve uluslararası toplumun milyonlarca aileyi acilen yardıma muhtaç bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Yemen, son altı yıldır Suudi-BAE saldırısı ile karşı karşıya. Bu saldırganlık, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere batılı ülkelerin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Koalisyon, şimdiye kadar başarısız olan devrik Yemen cumhurbaşkanına iktidarı geri getirmeye çalışıyor.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde Suudi saldırgan koalisyonunun Mart 2015’ten bu yana Yemen’e saldırarak 6848 çocuğu öldürdüğünü ve yaraladığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − seven =