BM, İsrail’in Gazze’nin Kuzeyini Boşaltma Talebine Karşı

BM, İsrail’in Gazze’nin Kuzeyini Boşaltma Talebine Karşı

BM Genel Sekreterliği, İsrail yetkililerinin 24 saate kadar Gazze’nin kuzeyinde bulunanların güneye gitmeleri ve kuzeyi boşaltma talebini duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze’deki tüm sivillere evlerini boşaltma çağrısında bulundu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada “Gazze şehri askeri operasyonların yürütüldüğü bir bölge. Önümüzdeki günlerde önemli operasyonlar yapılacak. İkinci bir duyuruya kadar bölge sakinleri Gazze’ye dönemeyecek.” ifadeleri yer aldı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail ordusunun Gazze’deki Güvenlik Ofisi’nin “Gazze’deki sivillerden 1,1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediğini” bilgisini verdiğini paylaşmıştı. 

BM yaptığı açıklama ile, İsrail ordusunun Gazze nüfusunu yerinden ayrılmaya zorlamasının çok yıkıcı sonuçları olacağını ve karardan vazgeçmesini istediklerinin altını çizdi. 

İsrail Daimi Temsilcisi, Birleşmiş Milletlerin Gazze’nin kuzeyindeki nüfusu güneye taşıması zorunluluğunun iptal edilmesine yönelik açıklamasını utanç verici olarak değerlendirdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 12 =