BM, İsrail-Lübnan sınırında artan gerginliğe karşı itidal çağrısında bulundu

BM, İsrail-Lübnan sınırında artan gerginliğe karşı itidal çağrısında bulundu

BM Sözcü Yardımcısı Haq, İsrail askerlerinin mancınıkla alev topları atarak Lübnan’ın güneyinde yangın çıkarmaya çalışmasıyla ilgili, “Taraflara itidal ve gerginliği artıracak her türlü eylemden kaçınma çağrısında bulunuyoruz.” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, AA muhabirinin “İsrail-Lübnan sınırında artan gerginlik hakkında bir sorum var. Sosyal medyada İsrail askerlerinin Lübnan’ın güneyine mancınıkla alev topları attığına ilişkin görüntüler yayılıyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarının çıkmasının engellenmeye çalışıldığı bu bölgede, topların yangına etkisi olabileceği düşünülüyor. Bazı haberlerde İsrail’in bu tekniği maliyeti düşürmek için kullandığı söyleniyor. Görünen o ki, Orta Çağ’a dönüş yaptık. Buna bir tepkiniz var mı?” sorusunu yanıtladı.

Tarafların çatışmaya son vermesi gerektiğini vurgulayan Haq, aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararı uyarınca diplomatik çözüm için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Haq, “Taraflara itidal ve gerginliği artıracak her türlü eylem ve söylemden kaçınma çağrısında bulunuyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + 7 =