BM Güvenlik Konseyi, El Cezire Muhabirinin Öldürülmesini Kınadı

BM Güvenlik Konseyi, El Cezire Muhabirinin Öldürülmesini Kınadı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM Güvenlik Konseyi, El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesini şiddetle kınadı ve acil, kapsamlı, şeffaf, adil ve tarafsız bir soruşturma çağrısında bulundu.
Habere göre, BM Güvenlik Konseyi’nin Katar El Cezire muhabirinin Katar tarafından öldürülmesini kınadığını ve El Cezire’den 51 yaşındaki Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile’nin Arap dünyasında tanınmış bir isim olduğunu bildirdi.

Habere göre, isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan diplomatlar, Güvenlik Konseyi’ne yaptıkları açıklamada, Çin ve Rusya’nın çağrısı üzerine bir açıklama yapıldığını belirterek, medya özgürlüğünün önemini ve tehlikeli bölgelerde çalışan gazetecilerin korunması gerektiğini vurgulayarak 15 meclis üyesi tarafından onaylandı.
Konsey açıklamasında “gazetecilerin sivil olarak korunması gerektiği belirtilirken, Ebu Akile’nin meslektaşının yaralanmasını da kınandı.
51 yaşındaki Şirin Ebu Akile, Siyonist rejimin egemenliği ve işgali altındaki Filistinlilerin hayatlarını haberleştirdiği için son 25 yıldır El Cezire’yi haber yapmasıyla saygı duyulan Arap dünyasında tanınan bir isimdi.
Çarşamba günü Batı Şeria’nın Cenin kentinde İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü. Vurularak yaralanan bir El Cezire meslektaşı da dahil olmak üzere kendisine eşlik eden muhabirler, İsrail güçlerinin kendilerini gazeteci olarak tanımlanmaları halinde vurduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − 12 =