BM: Gazze İnsanlığımızı Ve Önceliklerimizi Sorguladı

BM: Gazze İnsanlığımızı Ve Önceliklerimizi Sorguladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’de 32 binden fazla Filistinlinin şehit olmasına ve 75 binden fazla kişinin de yaralanmasına değinen Birleşmiş Milletler İnsani İşler Ofisi koordinatörü Ramesh Raja Singam, şunları söyledi: “İsrail’in altı aydır Gazze’ye yönelik saldırganlığı, bizim sistemimizi sorgulamaya yöneltti.” dedi.

Habere göre, Bu BM yetkilisinin açıklamaları BM Güvenlik Konseyi’nin brifing oturumunda yapıldı. Bu toplantı, özellikle Pazartesi günü Dünya Merkezi Mutfak Örgütü’nün iki aktif çalışanının İsrail ordusu tarafından öldürülmesinin ardından, Gazze’deki gıda durumu ve kıtlıkla ilgili son gelişmeleri gözden geçirmek üzere Cezayir, İsviçre ve diğer ülkelerin talebi üzerine düzenlendi.

Ramesh Raja Singam, “İsrail saldırıları sonucu binlerce Filistinli kaybolmuş, çoğu enkaz altında kalmış, 17 bine yakın Filistinli çocuk aileleri olmadan harabelerde korku ve terör içinde tek başına yaşıyor.” dedi.

Gazze Şeridi’nde 1,7 milyon Filistinlinin yerinden edildiğine değinen bu BM yetkilisi, “Bu mültecilerin birçoğu çadırlarda, kalabalık barınaklarda ya da sokaklarda yaşamak zorunda kalıyor ve en temel yaşam ihtiyaçlarından mahrum kalıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − twelve =