BM: Filistinlilerin Ekonomik Durumu Çöküşün Eşiğinde

BM: Filistinlilerin Ekonomik Durumu Çöküşün Eşiğinde

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM İşgal Altındaki Filistin Özel Koordinatörü Tour Wensland, mali krizin Filistin Yönetimini bir “çöküş noktasına” getirdiği konusunda uyardı.

Wensland, BM’nin 15 üyeli organına İsrail-Filistin çatışması hakkındaki aylık raporunda, “Doğrudan [BM] bütçe desteği de dahil olmak üzere, bağışçıların Filistin’e mali desteği son birkaç yılda azalmaya devam etti.”

Jerusalem Post’a verdiği demeçte, “Tahminler, Filistin Yönetimi’nin bu yıl için yaklaşık 800 milyon dolarlık bir bütçe açığı olduğunu gösteriyor” dedi. Bu, geçen yılın neredeyse iki katı. “ÖİB’nin bankalardan borç alma kapasitesi de tükendi.”

İsrail’in Filistin Yönetimi’ni Filistinli operatörlere ve aile üyelerine aylık yardım sağladığı için cezalandırma politikası hakkında yorum yapan BM diplomatı, “Bu eylem, aylık malların gümrükten çekilmesinden milyonlarca ABD doları transferini kesiyor” dedi.

Buna göre Wensland, Siyonistleri ve Filistinlileri, Filistin Yönetiminin mali durumunu iyileştirmek için politikalarını yeniden düzenlemeye çağırdı.

Daha önce, El Fetih Hareketi Merkez Komitesi Ramallah’ta Mahmud Abbas başkanlığındaki bir toplantıda Filistin Yönetimi’nin boğucu bir mali kuşatma ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − 3 =