Birleşmiş Milletler: İsrail Yasal Yükümlülüklerini Yerine Getirmiyor

Birleşmiş Milletler: İsrail Yasal Yükümlülüklerini Yerine Getirmiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanaak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler, Refah’a giren insani yardımların bu bölgede yaşayanlara ulaşmadığını duyurdu. Ayrıca, Siyonist rejimi yasal görevlerini yerine getirmemekle suçladı.

Habere göre, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi sözcüsü Jens Larky, bugün Cenevre’de düzenlenen BM basın toplantısında şunları söyledi: ”Refah’a ulaşan yardım, bu bölgede yaşayanlara ulaşmıyor ve bu büyük bir sorun olmaya başladı.”

Özellikle Siyonist Ordu tarafından Rafah geçişinin kapatılmasından sonra, yardımın ana noktası olan Karam Abu Salem Crossing’deki İsrail yetkililerinin yanlış davranışına atıfta bulunarak, szölerine şöyle ekledi: ”Daha fazla yardıma ihtiyacımız var.”

Larkey şöyle devam etti: İsrailli yetkililerin yasaya uymak ve yardımın Gazze’ye ulaşmasını kolaylaştırmak için herhangi bir kesinti olmamasını sağlamakla yükümlü olduklarını vurgulamaya devam ediyoruz.

Bu görevin tırların sınırı geçmesiyle bitmediğini, burayı başka bir yere bırakıp, insan aktörlerin aktif savaş bölgelerinden geçerek hedeflerine ulaşmalarına izin vermeleri gerektiğini vurguladı.

Ayrıca şunu vurguladı: ”Umarım tüm taraflar üzerine düşen görevleri yerine getirerek hukuka saygılı davranırlar.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − five =