Birleşmiş Milletler: Gazze’de Tıbbi Bir Felaket Yaşanıyor

Birleşmiş Milletler: Gazze’de Tıbbi Bir Felaket Yaşanıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’de her geçen gün binlerce yaralı sağlık hizmetlerine erişimleri azalarak şehit olması, Birleşmiş Milletler’in tepkisine yol açtı.

Habere göre, Filistin’de hastaneler yoğun bir şekilde çalışıyor. Aşırı kalabalık barınaklarda bulaşıcı hastalıklar hızla yayılıyor. Bunlar, Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve örgütün yardım dairesi başkanı Martin Griffiths’in, Gazze halkının halk sağlığı durumuna ilişkin son uyarılarına yapmasına sebep oldu.

Gazze’deki savaş devam ederken Gazze’deki hastanelerin nadiren ve zorlukla çalıştığını, BM temsilcisinin de uyardığı gibi bölgedeki Filistinlilerin sağlık felaketiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Griffiths, Gazze’deki yüzlerce savaş yaralısının tıbbi bakıma erişimi olmadığı konusunda uyarıda bulunurken, DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus uluslararası topluma “Gazze halkına yönelik derin riskleri azaltmak için önemli adımlar” atması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 19 =