Bir Hemşirenin Hikayesi: İsrail Terör ve Baskı Grupları Batı’da İfade Özgürlüğünü Nasıl Boğuyor?

Bir Hemşirenin Hikayesi: İsrail Terör ve Baskı Grupları Batı’da İfade Özgürlüğünü Nasıl Boğuyor?

New York Hastanesi, Ödüllü Filistinli-Amerikalı Hemşireyi “Soykırım” Terimini Kullanması Nedeniyle Kovdu.

PARS TODAY’e göre, Middle East Eye’a aktarılan habere göre, New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezi, Filistinli-Amerikalı hemşire Füsun Jaber’i, Gazze’de yaşanan savaşa atıfta bulunarak yaptığı ödül töreni konuşmasında “soykırım” terimini kullandığı için kovdu.

Birçok sağlık çalışanı, New York Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden hemşireler ve mezunlar da dahil olmak üzere, NYU Langone Tıp Merkezi’ni oluşturan NYU Langone akademisyen tıp merkezi, MEE’ye Hesen Jabr’ın Langone’dan kovulmasının, NYU’ya bağlı kuruluşlarda Filistin yanlısı sesleri bastırmak için yönetim tarafından yapılan sistematik bir çabanın parçası olduğunu söyledi.

Doktorlar ayrıca merkezi Filistin konusunda endişeli kişiler için “boğucu” ve “düşmanca” bir ortam olarak nitelendirerek, yöneticilerin İsrail’in hastaneleri bombaladığı, sağlık çalışanlarını öldürdüğü ve tıp tesislerini tahrip ettiği bir dönemde bile çalışanların veya öğrencilerin Filistinlilerle dayanışma veya sempati göstermelerine izin vermediğini söylediler.

New York Üniversitesi Grossman Tıp Fakültesi’nden yeni mezun Victoria Cladhaire, MEE’ye şunları söyledi: “Filistin halkının acısını açıkça ifade eden herkes taciz ve intikam tehdidi altındadır.”

Ancak diğerlerinin İsrail’e desteğini açıkça gösterebildiklerini ve AIPAC konferanslarına katılabildiklerini söyledi.

“E-posta saldırıları ve öğrenci ve personele yönelik disiplin cezaları nedeniyle Filistin ile ilgili her şey hakkında konuşmaktan korkuyoruz” dedi isimsiz bir kaynak.

Kaynak, “Söylediğimiz her şeyin bize karşı kullanılacağını hissediyoruz” dedi. Doktor, gözetim seviyesinin yeni zirvelere ulaştığını ve Jabr’ın kovulmasının NYU Langone Tıp Merkezi ve NYU Grossman Tıp Fakültesi’nde Filistin’deki savaşa karşı çıkanları susturmak için yapılan sistematik bir çabanın sadece bir parçası olduğunu ekledi.

Belgelendirme ve Karalama

2015 yılından beri New York Üniversitesi Langone’da hemşire olarak çalışan Jaber, 7 Mayıs’taki ödül törenindeki sözleri nedeniyle kovulmadan önce, susturulmak ve itibarsızlaştırılmak için aylar süren bir kampanyaya maruz kaldığını söyledi.

Sürekli baskı ve inceleme altında olduğunu ve organize İsrail yanlısı sağcı gruplar tarafından çevrimiçi tacize uğradığını söyledi.

Jaber, bir İsrail yanlısı tarafından yapılan en küçük şikayetten sonra bile üniversitenin İnsan Kaynakları departmanının kendisine karşı işlem yaptığını söyledi.

MEE’ye konuşan Jaber, bu tacizin, İsrail’e bombardımanı sürdürmek için para toplamaya çalışan bir meslektaşına, bir anne olarak vicdanının nerede olduğunu sorduğunda başladığını söyledi. Bu meslektaş, ona karşı İnsan Kaynakları’na şikayette bulundu.

Ayrıca “Yahudi Karşıtlığına Son” adlı bir İsrail yanlısı grup, Jaber’in özel Instagram içeriğini yayınladı ve bir İsrail askerinin aynaya baktığında bir Nazi Alman askerini gördüğü siyasi bir karikatürü, ona karşı Yahudi karşıtlığı ve baskıyı gerekçe göstermek için kullandı ve tüm kişisel ve profesyonel bilgilerini baskı gruplarına iletti.

Daha sonra Aralık ayında, hemşirelik departmanından bir meslektaşı iş yerinde “Hassan Yahudilerden nefret ediyor” diye bağırdı. Jaber, sosyal medyadaki görüşlerini dile getirmekten kaçınması konusunda uyarıldığını söylüyor.

Yeni mezun bir tıp doktoru olan Claudeir de üniversitenin İsraillilerin ölüm istatistiklerini gösterdiğini ancak Filistinliler hakkında hiçbir şey söylemediğini söyledi.

Tıp öğrencileri, Filistinli sağlık çalışanları için anma törenleri düzenlemekten bile men edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − thirteen =