Bir haftada 783 Lübnan Vatandaşı Şehit Oldu

Bir haftada 783 Lübnan Vatandaşı Şehit Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Lübnan’da geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan saldırıları sonucunda 783 Lübnan vatandaşının şehit olduğunu, 2 bin 312 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Habere göre, Bu ülkenin Sağlık Bakanlığı, daha önce Siyonist rejimin cumartesi günü Lübnan’ın çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 33 vatandaşın şehit olduğunu, 195 vatandaşın da yaralandığını açıklamıştı.

Siyonist ordu, 2 Ekim Pazartesi gününden itibaren Güney Lübnan’ın çeşitli bölgelerine geniş çaplı saldırılarına başladı ve bu süreç devam ediyor.

Lübnan Hizbullah’ı bu ülkede sivillere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalmadı ve Pazartesi sabahın erken saatlerinden itibaren işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki Siyonist mevzilere ve yerleşimlere yönelik operasyonları gündemine aldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa fırtınası operasyonunun başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Siyonist rejimin saldırılarında 1.640 Lübnanlının şehit olduğunu açıklamıştı.

Bakanlık şunları ekledi: 8 Ekim’den bu yana 8 bin 408 Lübnanlı yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 2 =