Bir Filistinli Çocuk Açlıktan Şehit Oldu/ Video

Bir Filistinli Çocuk Açlıktan Şehit Oldu/ Video

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Resmi sağlık kaynakları, Gazze’nin Deyr el-Balah kentindeki Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi’nde Filistinli bir çocuğun açlık nedeniyle şehit olduğunu bildirdi. Böylelikle Gazze’de yetersiz beslenme nedeniyle şehit olan Filistinli çocukların sayısı 40’a yükseldi.

Habere göre açlık, Siyonist düşmanın Gazze halkını öldürmek için kullandığı bir silahtır. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi yetkilileri, şu ana kadar Gazze’de 200 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi. Bu hastanenin raporuna göre Gazze Şeridi’nin kuzeyinde undan başka yiyecek bulunmuyor.

Bu hastane, giderek artan kıtlık tehdidi ve yetersiz beslenmeden kaynaklanan ölümlerin sayısıyla baş edebilmek için tüm uluslararası kuruluşlardan yardım istedi.

Ayrıca Gazze’nin kuzeyindeki 700.000 Filistinli, Siyonist rejimin sınır geçişlerini kapatması ve rejimin gıda taşıyan kamyonların bu bölgeye girmesine izin vermemesi nedeniyle ciddi bir gıda kıtlığı yaşıyor.

Aynı zamanda uluslararası kuruluşlar da Gazze’de, özellikle de kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olan kuzeydeki kötü insani durum konusunda uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + nine =