Binlerce Ürdünlü Filistin Sınırına Yürüdü

Binlerce Ürdünlü Filistin Sınırına Yürüdü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Binlerce Ürdünlü, Gazze direnişiyle dayanışmak ve işgalin Gazze Şeridi’nde kuşatma altındaki sivillere karşı devam eden suçlarını karşı durmak için Filistin sınırına doğru yürüyerek ilerdi.

Habere göre, Filistin Bilgi Merkezi, yerel kaynakların şu ifadelerine yer verdi: “Ürdün güvenlik güçleri katılımcıların işgal altındaki Filistin sınırına ulaşmasını engellediğinde düzinelerce Ürdünlü arabalarından inerek Ürdün’ün işgal altındaki Filistin sınırına doğru yürüyerek yola çıktı.”

Ürdün ordusu, Aksa Tufanı Operasyonuna katılmak için işgal altındaki Filistin sınırlarına doğru ilerleyen bu ülke halkına göz yaşartıcı gaz sıktı.

Bu arada Ürdünlü yetkililer, Gazze’ye ve Aksa Tufanı savaşına destek amacıyla yeni bir büyük yürüyüş düzenlenmesini önlemek amacıyla başkentin merkezindeki ”Amana” meydanını kapattı.

Salı akşamı binlerce Ürdünlü, “Aksa Tufanı” destek vermek ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde işlediği barbarca suçları kınamak amacıyla Amana’nın merkezindeki El Hüseyni Camii önünde büyük bir yürüyüş düzenledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − 4 =