Bin Salman’ın, Ürdün Darbe Girişiminde Tel Aviv İle İşbirliği Yapıtı İddiası!

Bin Salman’ın, Ürdün Darbe Girişiminde Tel Aviv İle İşbirliği Yapıtı İddiası!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Geçtiğimiz günlerde Ürdün Kralı II. Abdullah’a yönelik darbe girişimi çok taraflı bir plan ve her ölçekte darbe olduğu ve bu darbenin arkasında Amerika Birleşik Devletleri, İsrail, Suudi Arabistan ve BAE’nin olduğu iddia edildi.

Haberde, Ürdünlü bir yetkili, darbenin Siyonist rejim tarafından planlandığını vurguladı; Çünkü Ürdün, “Yüzyılın Anlaşması” adlı ABD-İsrail barış planına karşı çıktı.

Yetkiliye göre, ”Ürdün’ün bu duruşu Siyonist rejimin endişesini artırdı, bu mesele Ürdün’de yaşayan Filistinlileri ve aşiretlerini yüzyılın anlaşmasına karşı kışkırtacak bir yeşil ışık olma özelliğini taşımaktaydı.

Bu nedenle İsrailli yetkililer Riyad’ı yardıma çağırarak Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a, Kudüs’teki İslami kutsallıkların velayetinin Ürdün’den Suudi Arabistan’a verileceğini belirterek, bunu (darbeyi) yaptırmayı kabul ettirdi.” dedi.

Yetkili, “Washington kabul ettikten sonra, Bin Selman görevi devraldı ve Bassem Awadullah’ı (Suudi kraliyet sarayının eski başkanı) [Ürdün] düzeyinde iktidarın devri için gerekli düzenlemeleri yapmakla sorumlu olarak atadı,” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − fourteen =