Bild: İsrail’in Lübnan’a saldırı temmuz sonunda başlayacak

Bild: İsrail’in Lübnan’a saldırı temmuz sonunda başlayacak

İsrailli diplomatik kaynaklar, Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyine ateşi kesmemesi işgal ordusunun saldıracağını söyledi.

Alman Bild gazetesinin pazartesi günü diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre Hizbullah operasyonlarını durdurmazsa İsrail, temmuz ayının ikinci yarısında Lübnan’a saldırmaya başlayacak.

Gazeteye göre, Hizbullah Gazze’deki savaş sona erene kadar İsrail’e yönelik saldırılarını durdurma niyetinde değil. 

7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunun hemen ardından rejim hedeflerine dönük operasyonlara başlayan Hizbullah, Celile’ye roketler, füzeler ve insansız hava araçları fırlatarak on binlerce yerleşimcinin tahliye edilmesine neden oldu.

Alman Lufthansa Hava Yolları, günün erken saatlerinde İsrail ile Hizbullah arasında geniş çaplı bir savaş çıkabileceği endişesiyle Beyrut’a gece uçuşlarını temmuz ayı sonuna kadar askıya aldığını duyurdu. Gündüz uçuşları ise devam edecek. 

Alman hükümeti de aralarında Hollanda, Kanada, Kuveyt ve Makedonya’nın da bulunduğu diğer ülkeler gibi vatandaşlarını Beyrut’u terk etmeye çağırdı.

ABD’nin Beyrut Büyükelçiliği, Amerikalılara Lübnan’a yapmayı planladıkları ziyaretleri yeniden gözden geçirmeleri ve ülkede bulunanlara da Suriye ve İsrail sınırlarından uzak durmaları çağrısında bulundu. 

Geçtiğimiz hafta Politico’ya konuşan Amerikalı yetkililer, yönetim yetkililerinin Hizbullah’a Washington’un Siyonist rejimin güney Lübnan’a saldırısını ‘önleyemeyebileceğini’ söylediğini aktarmıştı.

ABD ayrıca ihtiyaç duyulması halinde Amerikalıların bölgeden tahliyesine yardımcı olmak amacıyla amfibi muhrip gemisi USS Wasp’ı Doğu Akdeniz’e göndermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + twenty =