Biden, Gazze’de Ramazan’a kadar ateşkes sağlanmasının zor olduğunu söyledi

Biden, Gazze’de Ramazan’a kadar ateşkes sağlanmasının zor olduğunu söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, daha önce Ramazan ayından itibaren Gazze’de ateşkes sağlanacağına dair öngörülerinin aksine, bu aya kadar ateşkes sağlamanın ” zor göründüğünü” nihayet itiraf etti.

IRNA’nın haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü yerel saatle gazetecilerin Gazze Şeridi’nde Pazar gününe kadar ve kutsal Ramazan ayı başlamadan önce ateşkes sağlanmasına ilişkin sorularını yanıtlarken, ateşkese ulaşılamaması halinde şiddetin artmasından endişe duyulduğunu belirtti.

Biden Salı günü, Ramazan’dan önce ateşkes sağlanmazsa bölgenin “çok tehlikeli” hale gelebileceği konusunda uyardı. ABD Başkanı, Hagerstown Havalimanı’nda Air Force One olarak bilinen başkanlık uçağına binerken şunu vurguladı: Ateşkese ihtiyacımız var.

Biden, masadaki anlaşmayı “makul bir teklif” olarak nitelendirdi ve İsraillilerin bunu kabul ettiğini söyledi. Biden aynı zamanda topu Hamas’ın sahasına attı ve şunu söyledi: Hamas’ın ne yaptığını görmemiz lazım.

ABD başkanı İsraillilerin işbirliği yaptığını ve ateşkesin gerekli olduğunu iddia etti.

İşgal rejimi İsrail, Gazze’de tutulan İsrailli “rehinelerin” Ramazan ayına kadar serbest bırakılmaması halinde, Gazze’nin güneyindeki Refah’a askeri saldırı düzenleyecekleri konusunda uyarıda bulunmuştu; Refah yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin savaştan ve bu rejimin amansız saldırılarından korunmaya çalıştığı yerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 3 =