Beyrut Alimleri: Yemenlilerin Öldürülmesi, Suudi Koalisyonun Ahlaki İflasının Bir İlanıdır

Beyrut Alimleri: Yemenlilerin Öldürülmesi, Suudi Koalisyonun Ahlaki İflasının Bir İlanıdır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Beyrut Ulema Konseyi yaptığı açıklamada, Suudi-Emirlik koalisyonunun Yemenli sivillere yönelik iğrenç suçlarını kınadı ve bu suçların saldırgan koalisyonun sahadaki bir dizi yenilgisinden başka bir şey olmadığını ilan ederek bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Dünyanın Yemen savunmasını kınaması, ancak Suudi koalisyonunun dünyanın ikiyüzlülüğünü gösteren ve bu açıklamanın ardından hoşgörülmemesi gereken korkunç suçları karşısında sessiz kalması şaşırtıcıdır. İnsani değerler; Bu dünya, insanlıkla hiçbir ilgisi olmayan yırtıcı bir canavara dönüştü.

Beyrut Ulema Meclisi, dünyanın tüm özgür insanlarına Yemen halkına her türlü desteği vermeleri çağrısında bulunarak, gururlu Yemen milletinin varlığını ve haysiyetini cesaretle savunduğunu, bu cesaretin yeri doldurulamaz olduğunu da sözlerine ekledi.

Yedi yıl geçmesine rağmen Suudi-Amerikan koalisyonu Yemen halkına karşı en iğrenç suçları ve cinayetleri işlemeye devam ediyor, ancak mazlum Yemen halkı tesislerin olmamasına rağmen hala savaşıyor ve sahada en şaşırtıcı kahramanlık sahnelerini yarattı, ” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =