Beyaz Saray: Yemenlilerden İntikam Bekliyoruz Lakin Savaş Peşinde Değiliz

Beyaz Saray: Yemenlilerden İntikam Bekliyoruz Lakin Savaş Peşinde Değiliz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Beyaz Saray sözcüsü düzenlediği basın toplantısında Yemenlilerden intikam beklediğini ancak kendilerinin savaş peşinde koşmadıklarını söyledi.

Habere göre, Beyaz Saray sözcüsü, düzenlediği basın toplantısında ABD ve İngiltere’nin birkaç gün önceki saldırıları nedeniyle ABD’nin Yemenlilerden intikam saldırılarıyla karşılaşmayı beklediğini söyledi.

Buna rağmen Beyaz Saray sözcüsü şu açıklamayı yaptı: “Onlarla savaş aramıyoruz. ABD’nin Kızıldeniz’deki saldırıların durdurulmasını istediğini söyledi.”

Geçtiğimiz Cuma sabahı ABD ve İngiltere, Yemen ordusunun Kızıldeniz’de İsrail gemileri ve Amerikan kuvvetlerine yönelik operasyonlarına yanıt olarak Yemen’de onlarca yeri uçak, gemi ve denizaltılarla hedef almıştı. Amerikalı yetkililere göre bu saldırının hedefi Yemenli Ensarullah’a ait eğitim alanları, hava üsleri ve drone bakım tesislerini vurmaktı.

Bu saldırının hemen ardından Yemen Ensarullah güçleri, sulardaki düşman mevzilerine balistik füze ateşlediklerini duyurdu. ABD Cumartesi sabahı Yemen’in bazı yerlerine başka saldırılar da düzenledi ancak bazı Batılı analistler ve medya, bu saldırıların Kızıldeniz’deki durumu ve Yemenlilerin askeri yeteneklerini etkilemediğini söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü, bu akşamki basın toplantısında Amerika’nın, saldırıların Husilerin (Yemen Ensarullah’ı) saldırı yeteneklerinin yok edilmesine yol açacağını hiçbir zaman söylemediğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 1 =