Beyaz Saray: Önümüzdeki Günlerde İsrail’e Hayati Silahlar Göndereceğiz

Beyaz Saray: Önümüzdeki Günlerde İsrail’e Hayati Silahlar Göndereceğiz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Orta Doğu işleri koordinatörü Brett McGurg, Washington’un ikili politikalarının devamı ve aynı zamanda Gazze’deki ateşkes müzakerelerinin takibi kapsamında, ABD önümüzdeki günlerde İsrail’e hayati silah ve mühimmat sağlayacaklarını bildirdi.

Habere göre, Biden’ın elçisinin İsrail rejimi yetkilileriyle görüşmesinin ardından bu rejimin Savaş Bakanlığı ABD’nin İsrail’e hayati mühimmat da dahil olmak üzere yeni silah sevkiyatı göndermeyi planladığını duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv’de Beyaz Saray Orta Doğu Koordinatörü Brett McGurk ile görüştü. Bu gezi sırasında McGurg, Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik devam eden görüşmeleri ve Filistinlilere silah kaçakçılığını önlemeye yönelik güvenlik önlemlerini öğrendi.

Açıklamada, McGurk’un Gallant’a kritik silahların bir kısmının önümüzdeki günlerde İsrail’e teslim edileceğini söylediği belirtildi. Ancak İsrail’e gönderilecek silahların miktarı ve türü belirtilmedi.

İsrail’in Gazze’ye karşı savaşının başlamasından bu yana ABD bu rejime büyük miktarda silah ve mühimmat sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × five =