Beyaz Saray: İsrail ordusu için korkunç bir gündü

Beyaz Saray: İsrail ordusu için korkunç bir gündü

24 İsrail askerinin bir günde öldürülmesi hakkında konuşan Beyaz Saray yetkilisi, bunu, İsrail ordusu açısından “korkunç bir gün” olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, bugün yaptığı açıklamada, Gazze’de bir günde 24 İsrail askerinin öldürülmesini İsrail ordusu açısından “korkunç bir gün” olarak nitelendirdi.

Dünün “İsrail ordusu için korkunç bir gün” olduğunu vurgulayan Kirby, “Bu sayıda askerin bir günde kaybı çok fazla olup, ailelerine ve meslektaşlarına başsağlığı dileriz.” dedi.

İsrail’in askeri operasyonlarında öldürülen 25.000’den fazla Gazzeli hakkında aynı empatiyi göstermediği için eleştiri yağmuruna tutulan Beyaz Saray sözcüsü, ekim ayında yaptığı bir açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği saldırılar hakkında, “Sivil kayıpların olduğu ve muhtemelen daha fazlasının olacağı konusunda dürüst olmak dürüst olmaktır. Çünkü savaş budur. Acımasızdır, çirkindir, düzensizdir” diye konuşmuştu.

İsrailli yetkililer, yaptıkları ilk açıklamada dün sabah Gazze’nin kuzeyinde meydana gelen büyük bir patlamada 21 İsrail askerinin öldüğünü bildirmişti. Bu olay, Gazze’de askeri operasyonların başlamasından bu yana İsrail ordusunun en zor günü olarak kayıtlara geçti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Filistin güçlerinin önce RPG ile bir tankı imha ettiğini, ardından içinde veya yanında İsrail askerlerinin bulunduğu iki katlı bir binada büyük bir patlama meydana geldiğini ve tüm binanın askerlerin üzerlerine çöktüğünü söyledi.

İsrail’in ‘Kan’ adlı televizyon kanalı da İsrail ordusunun binayı tamamen yok etmek için içeriye patlayıcı yerleştirirken, Hamas güçlerinin gelip binayı zırhsavar füzeleriyle vurarak büyük bir patlamaya neden olduğunu ve ardından da tüm binanın İsrail ordusunun üzerine çöktüğünü bildirdi.

Bahsi geçen 24 askerin ölümüyle birlikte İsrail ordusunun Gazze savaşının başlangıcından bu yana ölenlerin sayısı resmi istatistiklere göre 556’ya yükseldi. Ayrıca yine İsrail ordusunun istatistiklerine göre, kara operasyonu boyunca ölen asker sayısı ise 221.

Direniş grupları ölen İsrailli asker sayısını çok daha yüksek olduğunu söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × one =