BERLİN’DEKİ BÜYÜKELÇİLİĞİN YAKININDA RUS DİPLOMATI ÖLÜ BULUNDU

BERLİN’DEKİ BÜYÜKELÇİLİĞİN YAKININDA RUS DİPLOMATI ÖLÜ BULUNDU

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Almanya’da, Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği’nde ikinci katip olarak görevli bir Rus diplomatın ölü bulunduğu iddia edildi.

Alman medyası elçilik binasından kaldırıma düştüğü sanılan şahsın Rusya İç Güvenlik Teşkilatı Federal İstihbarat Servisi’nin gizli FSB’nin ajanlarından biri olduğuna inandıkları bir iddiada bulunuyor. Alman savcılığı, diplomatik dokunulmazlık nedeniyle soruşturma yapamadı.

Rus ağı Rasha Today, Alman gazetesi Der Spiegel’den alıntı yaparak, Almanya’da, Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği önünde 19 Ekim’de bir Rus diplomatın ölü bulunduğu iddia edildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Berlin’de bir Rus büyükelçilik çalışanının öldüğünü ve cesedinin büyükelçilik binasının yakınında bulunduğunu doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti. Behren Caddesi’ndeki elçilik binasının üst katından düştüğü sanılan 35 yaşındaki diplomatın, 2019’dan beri büyükelçilikte ikinci katip olarak akredite olduğu kaydedildi. Rus Büyükelçiliği’nin diplomatın cesedinde otopsi yapılmasına izin vermediği belirtilen haberde, ölen kişi diplomatik statüye sahip olduğu için Alman savcılığının ölümle ilgili soruşturma yapamadığı ifade edildi.

Haberde, diplomatın cesedinin Rusya’ya götürüldüğü bilgisi paylaşılarak, Rus Büyükelçiliği’nin de olay hakkında “trajik bir kazadan” söz ettiği ve “etik sebeplerle” yorum yapmadığı kaydedildi. Geçen ağustos ayında İngiltere’nin Berlin’deki büyükelçiliğinin bir çalışanı, Rusya adına ajanlık yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 + 4 =