Belarus Parlamentosu Başkanı Ayetullah Reisi’nin Yemin Törenine Katılıyor

Belarus Parlamentosu Başkanı Ayetullah Reisi’nin Yemin Törenine Katılıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Belarus Parlamentosu basın servisi, Belarus Ulusal Meclisi Temsilciler Meclisi Başkanı “Vladimir Andrichenko”nun seçilen İran Cumhurbaşkan Ayetullah Seyid Reisi’nin yemin törenine katılmasının planlandığını söyledi.

Habere göre, törenden sonra İran cumhurbaşkanı ile kısa bir görüşme yapması bekleniyor. Belarus parlamento başkanının İranlı mevkidaşı Muhammad Bagır Galibaf ile de görüşmesi planlanıyor.

İran’ın yeni cumhurbaşkanının göreve başlama töreni 14 Ağustos Perşembe günü saat 17.00’de İslami Şura Meclisi’nin açık oturumunda yapılacak. Şu ana kadar 73 ülkeden 115 yetkili, aralarında 10 devlet başkanı, 20 parlamento başkanı, 11 dışişleri bakanı, 10 dışişleri bakanının yanı sıra bir özel elçi ve cumhurbaşkanı yardımcısının da bulunduğu açılış törenine katılmaya hazır olduklarını açıkladı.

Parlamento komisyon ve komisyon başkanları. 11 uluslararası ve bölgesel örgütün başkanları ve yetkilileri, BM Genel Sekreteri temsilcisi, OPEC Başkanı ve IPU, Avrupa Birliği, Avrasya, İslam ve Asya Ülkeleri Parlamentolararası Birliği, ECO, Sika yetkilileri ve etkinliğe davet edilen D8, katılmak için hazır olduklarını açıkladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + twelve =