BAZI EZİDİ KADINLAR HALA IŞİD TARAFINDAN ESİR TUTULUYOR

BAZI EZİDİ KADINLAR HALA IŞİD TARAFINDAN ESİR TUTULUYOR

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; IŞİD’in toprak egemenliğinin sona ermesine rağmen, önemli sayıda Ezidi kadın hala terörist grup tarafından esir tutuluyor.

New York Times gazetesi, Ezidi kadınların IŞİD tarafından toplu olarak kaçırılmasından yedi yıl sonra, hiç kimse bu Iraklı dini azınlığın 3.000 üyesinin akıbetini bilmiyor yazdı.

Gazeteye göre, bu insanların çoğunun öldüğü veya öldürüldüğü tahmin edilse de, yüzlercesinin hala hayatta olduğu ve Suriye’de veya Türkiye’de IŞİD tarafından esir tutulduğu düşüncesinin de olduğunu yazıyor.

Raporun bir başka bölümünde ise bu kişilerden bazılarının ailelerinin nerede olduklarından haberdar olduğu ve hatta kendileri veya kaçıranlarla temasa geçtiği, ancak serbest bırakılmaları için maddi desteğe ve destekleyen ülke ve tarafların dikkatine ihtiyaçları olduğu vurgulandı. IŞİD’in esir aldığı Ezidi çocuklar ve kızları köleleştirildiler. Bu dini Aşiretin mensubu olduklarını unutsunlar diye bu gün minimuma indi.

Irak ve Suriye’nin bazı bölgelerinde kendi kendini ilan eden hükümetinin açıklanmasının ardından IŞİD Ezidi kabilesine karşı geniş çaplı bir soykırım gerçekleştirdiğini ve birkaç gün içinde bunlardan 3.000’den fazla kişiyi öldürdüğünü çoğunluğu genç kadın ve kızlardan oluşan 6.000 kişiyi daha çevrelediğini belirtmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 19 =