Batı Şeria’da Tutuklu Sayısı 7 Bin 270 Kişiye Ulaştı

Batı Şeria’da Tutuklu Sayısı 7 Bin 270 Kişiye Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Asir ve tutuklular dayanışma kurumu, işgalci rejim askerlerinin Batı Şeria’da biri kız, çok sayıda çocuk ve çok sayıda serbest bırakılan esirin de aralarında bulunduğu 15 Filistinliyi tutukladığını duyurdu.

Habere göre, El-Alam muhabiri, dün geceden itibaren Batı Şeria genelinde Filistinli vatandaşlara yönelik tutuklama dalgasının başladığını, Siyonist rejim güçlerinin dün geceden bu yana 15 Filistinliyi tutukladığını, böylece tutuklanan kişi sayısının 7 bin 270’e ulaştığını bildirdi.

İşgalci rejimin ordusunun her zamanki gibi Beytüllahim, El Halil ve Sahlah bölgelerine saldırdığını, vatandaşların evlerine baskın yaptığını ve bir Filistin vatandaşını tutukladığını sözlerine ekledi.

Al-Alam muhabiri, işgalci rejimin ordusunun, eski kentte Hz. İbrahim’in türbesi yakınındaki El Halil İmar Komitesi’nin hukuk bürosuna baskın düzenleyerek burada inceleme yaptığını söyledi.

El Halil Yeniden Yapılanma Komitesi’nin hukuki meseleleri takip etmek ve eski yerleşim yeri ile Ebrahimi Türbesi’ni yeniden inşa etmekten sorumlu olduğunu ve buranın yıllardır saldırı altında olduğunu belirtti.

Ayrıca İsrail ordusunun Batı Şeria’nın güneyindeki ana girişleri kapattığını ve dikkatinin çoğunu El Halil şehrine yoğunlaştırdığını, vatandaşların geçişine sadece kuzey girişini açık bıraktığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 3 =