Batı Şeria’da 7 Ekim’den Bu Yana 10 bin 700 Filistinli Esaret Altında

Batı Şeria’da 7 Ekim’den Bu Yana 10 bin 700 Filistinli Esaret Altında

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD ve Siyonist rejimin diğer müttefikleri İsrailli mahkumları Filistin direnişinden kurtarmanın gerekliliğini vurgularken, Siyonistler hâlâ Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde Filistinlileri esir tutuyor.

Habere göre, Filistin Esirler kurumu bu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 720’si çocuk olmak üzere 10.700’den fazla insanı esir aldığını duyurdu.

Ayrıca bu dönemde Gazze Şeridi’nde binlerce kişi esir alındı. Siyonistler, Batı Şeria’da aralarında birkaç özgür kadının da bulunduğu en az 10 Filistinliyi dün ve bugün esir aldı.

1 Ekim’den bu yana işgalciler en az 96 kişiyi tutukladı. Aralarında 50 gazetecinin de bulunduğu gazetecilerin bir kısmı halen esaret altında olduğunu bu da 50 kişiden 5’i kadın gazeteci, 17’si ise Gazze Şeridi’nden gazeteci olduğu açıklandı.

Filistinli Esirler Merkezi, geçtiğimiz ağustos ayında en az 23 Filistinli tutuklunun işgal hapishanelerinde şehit edildiğini, İsrail’in bunlardan sadece ikisinin naaşını teslim ettiğini açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 19 =