Batı Şeria ve Kudüs’te 24 saatte 77 direniş eylemi gerçekleşti

Batı Şeria ve Kudüs’te 24 saatte 77 direniş eylemi gerçekleşti

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine yönelik operasyonlar devam ediyor.

Filistin Bilgi Merkezi’nin son yayınladığı günlük raporuna göre, 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin’in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 77 direniş eylemi gerçekleştirildi. Bu eylemlerde yerleşimci teröristlerden 1 kişi öldürülürken 16 kişi de yaralandı.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor.

Filistin Bilgi Merkezi’nin son günlük raporuna göre, 24 saatlik süre içinde 15 ateş açma veya patlayıcı atma eylemi gerçekleştirildi. Birçok yerde yerleşimci teröristlere karşı duruldu ve onlara ait 7 araç tahrip edildi. 40 noktada da işgal güçlerine karşı gösteriler oldu ve onlarla çatışmalar yaşandı.

Öte yandan, Bugün Filistin’in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin’in güneyindeki Caba kasabasının ahalisinden olan iki Filistinli arabalarında Siyonist yerleşimcilerin saldırısına maruz kalarak yaralandı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yerleşimci, Nablus’un güneyindeki Huvvare Kavşağı’nda Aziz Enis Haliliyye isimli Filistinlinin kullandığı arabaya taşlarla ve camlarla saldırdılar. Saldırıda Haliliyye ile yanındaki arkadaşı Bilal Fethi Selame atılan cam parçalarıyla yaralandı. Saldırıda arabada da maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − 5 =