Batı dünyasının Gazze kasabına yönelik nefretinin artması; Netanyahu’yu çevreleyen tartışmalara bir bakış

Batı dünyasının Gazze kasabına yönelik nefretinin artması; Netanyahu’yu çevreleyen tartışmalara bir bakış

New York Times, Netanyahu’yu “büyük zamanda küçük bir adam” olarak nitelendirdi ve siyasi konumundan korktuğu için doğru kararı veremediğini aktardı.

Amerikalıların Netanyahu’nun Amerika’daki varlığını protesto etmesi, New York Times’ın Netanyahu’nun zayıflığına ilişkin raporu, işgal altındaki topraklarda Netanyahu üzerinden gerilimin artması ve İsrailli siyasetçiler arasındaki görüş ayrılıklarının derinleşmesi, bu son derece nefret edilen kişiyle ilgili son haberlerden bazıları Parstoday haber bülteninde ele alınıyor:
Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasına yönelik yaygın boykot
El Cezire’nin haberine göre, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’nde konuşma yaparken, Gazze’deki kanlı savaş ve Filistinlilere uygulanan soykırım nedeniyle oluşan toplumsal öfkenin, ABD yasa koyucuları tarafından bu törenin yaygın bir şekilde boykot edilmesine neden olduğunu söyledi.
Siyonist rejimin Başbakanı, ABD ziyaretinin ardından dün Çarşamba günü Amerikan Kongresi toplantısında bir konuşma yaptı. Perşembe günü ABD Başkanı “Joe Biden” ile görüşmesi bekleniyor, ancak Trump ile görüşmesine dair haberler çıksa da bu görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil.
Netanyahu’nun konuşması öncesi Amerikalı Yahudilerin protesto toplantısı
İSNA’ya göre Salı günü ABD Kongresi’nde “İsrail’e silah göndermeyi durdurmak için Yahud” koalisyonu toplandı ve Gazze’deki savaşın ve Siyonist rejime silah gönderilmesinin durdurulmasını istediler, Filistin’in özgürlüğü, Gazze’deki savaşın durdurulması ve Siyonist rejimin donatılmasının durdurulması yönünde sloganlar attılar.
Kongrenin güvenlik güçleri de bu kişileri dağıtmak için sahaya geldi ve çok sayıda protestocuyu tutukladı. Gazze savaşına karşı protestocular Salı günü Benyamin Netanyahu’nun Washington’daki otelinin önünde toplandı ve onu “suçlu” olarak nitelendirdi. Bu miting sırasında savaş karşıtı grup “Pembe renkligiyenler”, Netanyahu’nun konutunun önünde ve ayrıca ABD Kongre binasının merdivenlerinde Netanyahu’yu protesto etti. Bu grup, İsrail Başbakanı’nın savaş suçları ve insanlığa karşı cinayetler işlemekten tutuklanmasını talep etti.
Bernie Sanders: Netanyahu’yu ABD Kongresi’nde konuşmaya davet etmek utanç verici
Associated Press’in Çarşamba günkü haberine göre Amerikalı Senatör Bernie Sanders, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin muhtemelen yakın zamanda Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkaracağına dikkat çekerek “Netanyahu’yu ABD Kongresi’nde konuşmaya davet etmek utanç vericidir.”dedi.
Özellikle Amerika’daki vergi mükelleflerinin bütçesi bu savaşa harcandığı için Gazze krizine sırtımızı dönmenin ahlaki açıdan doğru olmadığını belirten Sanders, şunları kaydetti: “Bugün ilk kez bu savaş suçlusuna (Netanyahu) Kongrede konuşma onurunu verilecek.” 
Sanders daha önce Netanyahu’nun savaş suçlusu olduğunu ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı’nın 39 bin Filistinlinin öldürülmesinin failini neden Kongre’ye davet ettiğini açıklaması gerektiğini söylemişti.
Netanyahu, büyük zamanın küçük adamı
ISNA’ya göre, New York Times analisti Thomas Friedman, bir makalesinde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ABD’ye yaptığı ziyarete atıfta bulunarak, Netanyahu’yu siyasi pozisyonundan korktuğu için doğru karar veremeyen “büyük zamanın içindeki küçük bir adam” olarak nitelendirdi. 
Netanyahu ile Amerika’daki Siyonist esirlerin aileleri arasındaki görüşme gergin geçti
Filistin “Sema” haber ajansının haberine göre, “Netanyahu” Salı günü Siyonist mahkumların aileleri ve Amerikan vatandaşlarının aileleriyle bir araya geldi ancak bu görüşme, bu ailelerin protestosu nedeniyle tartışmalarla sonuçlandı.
Bu rapora göre Netanyahu, bu toplantıda Hamas’a askeri baskı uygulanması gerektiğini söylemiş ve bu grubun öne sürdüğü hiçbir şartı kabul etmemişti. Netanyahu bu sözleri söylerken Siyonist tutsakların aileleri onun sözlerini yarıda keserek ona şiddetle karşı çıktı.
Lapid: Netanyahu Hamas’la barışı kabul etmeli
El Cezire’nin Salı günkü haberine göre, Siyonist rejimin kabinesindeki muhalefet grubunun başkanı “Yair Lapid”, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşma sırasında Netanyahu’dan Siyonist esirlerin serbest bırakılmasını öngören anlaşmayı kabul etmesini istedi.
Gantz: Netanyahu bizi bilinçli olarak yenilgiye uğrattı
Tesnim’e göre Netanyahu’nun Siyonist rejimin savaş kabinesindeki eski müttefiki Benny Gantz da Salı günü yaptığı bir konuşmada Netanyahu’yu kasıtlı olarak İsrail’i yenmek için hareket etmekle suçladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × three =