Bani Gantz Filistinli Mahkumların Firarının Ardından Acil Toplantı Yaptı

Bani Gantz Filistinli Mahkumların Firarının Ardından Acil Toplantı Yaptı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistinli mahkumların Gilboa hapishanesinden kaçmasının ardından Siyonist rejimin Savaş Bakanı Bani Gantz’ın , krizi değerlendirmek için bir toplantı yaptı.

Gantz’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, toplantıya Shabak Şefi Nadau Argaman, İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı Judah Fox ve Operasyon Şefi Oud Psuk katıldı.

Bu toplantıda, Gantz, mahkumlar Gilboa Hapishanesinden kaçtıktan sonra, kaçak mahkumları belirlemek için güçlerinin sınır geçişlerinde takviye edilmesini emretti.

Ayrıca, bu mahkumları yeniden tutuklamak için gerekli tüm önlemleri almak için güvenlik ve istihbarat servislerinin çabalarını artırma gereğini vurguladı.

Olayın ardından İsrailli yetkililer yaklaşık 400 Filistinli mahkumu Gilboa Hapishanesinden diğer cezaevlerine transfer etmeye hazır olduklarını duyurdular.

Filistinli mahkumların rejimin üst düzey güvenlikli hapishanesinden kaçışına tepki gösteren İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Filistinli mahkumların Gilboa hapishanesinden kaçışının tehlikeli bir konu olduğunu ve sistem genelinde yeniden ele alınması gerektiğini kabul etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + 14 =