Bakü, Erivan İle İlişkilerin Normalleşmesine İlişkin 5 Maddelik Belgeyi Sundu

Bakü, Erivan İle İlişkilerin Normalleşmesine İlişkin 5 Maddelik Belgeyi Sundu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, ilişkileri normalleştirmek için Ermenistan’a beş maddelik bir belge gönderdiğini ve o ülkeden bir yanıt beklediğini söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Cihun Bayramov verdiği demeçte, “Ermenistan, Azerbaycan ile ilişkilerini içtenlikle normalleştirmek istiyorsa, bu onlar için büyük bir fırsat ve Ermenistan, yaklaşık bir yıldır teklifimize yanıt vermiyor” dedi.

Azerbaycan yakın zamanda Ermenistan’a iyi niyetini göstermek için yeni bir teklifte bulundu. Bu öneri kapsamlı bir belgedir. Ermeni tarafına, aslında Azerbaycan-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesini de içeren bazı temel ilkeleri önerdik.” dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bakü’nün sözlerine yanıt olarak geçenlerde Erivan’a verdiği demeçte, “Ermenistan Cumhuriyeti Hükümeti bölgede barışçıl kalkınma dönemini başlatmak için bir strateji benimsemiştir ve doğal olarak bu yönde adımlar atmaya hazır olduğunu göstermektedir. Bunun Ermeni hükümetinin gündemindeki önceliklerden biri olduğu defalarca en üst düzeyde ifade edildi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 5 =