Bahreyn’de Siyonist Karşıtı Gösteriler Düzenlendi

Bahreyn’de Siyonist Karşıtı Gösteriler Düzenlendi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn’in Draz bölgesinde yüzlerce kişi cuma namazının ardından bugün sokaklara çıkarak Siyonist rejim aleyhinde ve Gazze halkını savunan sloganlar attı.

Habere göre, Bahreyn hükümeti Gazze savaşına herhangi bir tepki göstermezken ve İsrail ablukasına karşı Kızıldeniz’deki Amerikan koalisyonuna katılmayı kabul eden tek Arap ülkesidir.

Bu ülkede Cuma namazı kıldıktan sonra sokaklara çıkan Draz bölgesi halkı, ellerinde bezler ve işgalci rejimin suçlarını kınayan posterler açarak, Gazze halkına destek sloganları attı. Bu posterlerde “İşgalci rejimin büyükelçisini sınır dışı edin”, “Hepimiz Gazze’yiz” yazıyordu.

Ayrıca bugün, Wefaq Partisi lideri ve 2011 Bahreyn devriminin tanınmış liderlerinden Şeyh Ali Salman’ın tutuklanmasının dokuzuncu yıl dönümü olduğundan göstericiler onun fotoğraflarını da taşıdı. Taşınan dövizlerde şöyle yazıyordu: “Filistinli ve Bahreynli mahkumlar ortak bir düşmanın kurbanlarıdır ve ortak bir davaya aittirler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × three =