Bahreyn’de Müslümanlardan Çok Yahudilere Dini Özgürlük Var

Bahreyn’de Müslümanlardan Çok Yahudilere Dini Özgürlük Var

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn El Halife yetkililerinin Şii vatandaşlarına dini ritüelleri gerçekleştirmeleri için kısıtlamalar getirmeye devam ettiğini duyuruldu.

Bahreynli yazar ve siyasi analist İbrahim El Madhoun verdiği röportajda şunları söyledi: ”El-Halife rejimi, Şiiler için kutsal törenler olan Aşura ve Erbain merasimi törenlerinin düzenlenmesini engelliyor ve Şiiler için kısıtlamalar getiriyor. Bu eylem, El Halife rejiminin Bahreyn’deki Şiilere yönelik ırkçı politikasının bir parçasıdır.”

El-Madhoun şunları söyledi: “Bahreyn Şiilerine yönelik zulüm ve zulüm politikası, Bahreyn hükümeti tarafından on yıllardır takip edilmektedir. El-Halife rejimi, Şiilere karşı en kötü baskı biçimlerini uygulamakta ve onları açık insan hakları ihlallerinin baskısı altında zor durumda bırakmaktadır.”

Bahreyn’deki Al-Amal İslami Cemaati üyesi Ahmed Al-Saleh, daha önce El-Halife rejiminin Şii vatandaşlara yönelik ayrımcı davranışlarını ve onların Erbain töreni için türbelere gitmelerini engellemesini eleştirmişti.

Bahreyn hükümetinin bu ülkede dini törenleri ve yasları yasaklama ve kısıtlama konusunda uzun bir geçmişi vardır. Ayrıca Bahreyn nüfusunun çoğunluğu Şiiler oluşturmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − three =