Bahreyn Hapishanesindeki Şeyh Selman’dan Bildiri

Bahreyn Hapishanesindeki Şeyh Selman’dan Bildiri

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn el-Vefak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman, tutuklanmasının 8. yıl dönümünde Al-i Halife hapishanesinden bir bildiri yayınladı.

Şeyh Ali Salman yaptığı açıklamada, ailesi, şehit aileleri, mahkûmlar ve yerinden edilmiş kişiler başta olmak üzere yanında olanlara, fedakârlıkları ve sabırları için teşekkür etti.

Şeyh Ali Selman, Bahreyn el-Vefak Cemiyeti ve Al-i Halife rejimine muhalif diğer partilerin krizleri çözme çabalarına değinerek, reformların durdurulmamasının önemine değindi ve şunları söyledi: ‘Reform sürecini durdurmak Allah’a, vatana ve halka ihanettir.’

Şeyh Ali Selman ayrıca, Bahreyn hükümetinin baskılarına rağmen Al-i Halife rejimine muhalif grupların liderlerinin faaliyetlerine ve çabalarına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Liderlerin ve siyasi güçlerin ülkeyi krizlerden kurtarma çabaları, onların cezalandırılmalarına ve derneklerin kapatılmasına, aktivist ve destekçilerimizin öldürülmesine, liderlerimizin hapsedilip sınır dışı edilmesine ve siyasi tecride neden olmuştur.

Ciddi diyalogların yapılması için gerekli ortamın olmaması, gerekli ve ciddi reformların yapılmaması, ülkelerde büyük krizlerin çıkmasının temel nedenlerinden biridir ve ülkemiz de bu mantık kuralından istisna değildir.

Şeyh Ali Selman, Bahreyn halkına hitaben şunları söyledi: ‘Kardeşlerim, kimsenin idealizmin, demokrasi, özgürlük ve insan haklarına saygı talebinin bastırılmasının bir zafer olduğu yanılsamasına kapılmasına izin vermeyin. Aslında bunun kendisi özgürlük ve bunu yapanlar için de açık bir şekilde zarardır.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × three =